Pro työssään / 07.08.2017

Pro työssään: Paula Hiipakka

Vaasa, Operations Manager. Paula Hiipakka on ollut firmassa alle vuoden ja on Vaasan toimipisteen ainoa nainen. Käytännössä hän vastaa tuotantoon vakiintuneista asiakkuuksista ja niiden tilaus-toimitusprosessista Vaasassa. Paula viihtyy voimakkaasti asiakasrajapinnassa, ja hänen tontillaan on myös ostot, alihankinta, logistiikka, laatu ja paljon lisää ei-niin-teknisiä asioita.

Hiipakalla on sekä insinöörin että KTM:n tutkinnot. Ammatilliset tavoitteet liittyvät tällä hetkellä vahvasti Arnonin organisaatioon. Paula on kiinnostunut potentiaalista, joka on vielä löytämättä prosesseissa, organisaatiossa ja ihmisissä. Organisaation tulevaisuus ja varsinkin uuden Arnon-brändin rakentaminen kiinnostavat häntä alueina todella paljon.

Paulan osaamisalueena sekä spesiaalitaitoina hän itse mainitsee lisäarvon tuomisen kommunikoimalla ja yhteistyöllä. Paulan mielestä koskaan ei voida antaa liikaa palautetta, eikä pitäisi aliarvioida millaista yhteistyö voi olla oikeanlaisella kommunikaatiolla. Paulan osaamisalaa ovat myös toimitusketjut ja projektit: osto, hankinta, logistiikka, tuotannonohjaus, laatu, projektien johtaminen ja asiakassuhteet.

Hiipakka on tosi ylpeä omasta tiimistään ja siitä millaisella omistautuneisuudella tehdään projekteja. ”Meidän asiakkailla on selkeästi kasvot, kun tehdään yhteistyötä ihan päivittäin. Myös asiakkaan tyytyväisyys näkyy meille välittömästi, ja haluaa aina tehdä parhaansa. Toimitaankin aina ensisijaisesti asiakaslähtöisesti. Tykkään myös siitä, kun organisaatio on pieni ja hierarkia matalalla. Jos tarvitaan jotain muutoksia prosesseihin, ne voidaan tehdä joustavasti eikä muutoksia tarvitse valmistella viikkokaupalla. Työkaverit ovat huippuja ja meillä on tosi hyvä henki.”

Monipuolisesta ammatillisesta osaamisesta ja työkokemuksesta on hyötyä Paulan työssä: ”On ollut aika hauskaa, kun viime kuukausina meillä on ollut muutamassa projektissa asiakkaana entiset kollegani aiemmasta työpaikasta. On eduksi molemmille osapuolille, kun tietää millaisilla asioilla voi tarjota asiakkaalle lisäarvoa: näkee periaatteessa asioista molemmat puolet ja voi toimia jonkinlaisena tulkkina välissä.”

Raudanlujan Pro at work –moodin lisäksi Paulasta löytyy kulttuurillisempi puoli: ”Olen aika täysverinen taiteilijahippi joka joogaa, reppureissaa ja soittaa ukulelea. Olen myös freelance-valokuvaaja. Uusilla ihmisillä yleensä loksahtaa suu auki, kun he kuulevat millaista työtä teen. Usein luullaan, että työskentelen kulttuurialalla tai olen esimerkiksi journalisti.”

ARNON. Art of Automation.