Pro työssään / 27.02.2017

Pro työssään: Verneri Hanhilahti

Arnonin Tampereen konttorilla kaikuu iloinen moro, kun Verneri astuu käytävälle. Tämä TAMKista valmistunut konetekniikan insinööri on projektipäälliköiden hyvä esimerkki monipuolisesta teknisestä osaamisesta ja mahtavasta tyypistä. “No parasta omassa työssä on varmaan just se monipuolisuus ja työn liikkuvuus. Saan tehdä monenlaisten ammattilaisten kanssa töitä, niin oman talon kuin asiakkaidenkin osalta. Oikeastaan kahta samanlaista päivää ei ole.”

Verneri Hanhilahti tunnetaan tarkkana talousmiehenä. Projektien budjetit pysyy ja se on kaiken a ja o. “Projektipäällikkönä Arnonin menestyksen lisäksi kiinnostaa erityisesti se, kuinka voimme erilaisilla palvelu- ja tuotekokonaisuuksilla auttaa asiakasta menestymään omassa liiketoiminnassaan. Kun asiakas menestyy, mekin menestymme.”

Arnonin tämän hetken kuumin toimitusprojekti on Äänekosken Biotuotetehtaan puunkäsittelyn instrumentointi ja sähköistys. Alueena puunkäsittely on biotuotetehtaan laajin prosessialue, joten kyseessä on todella mittava toteutuskokonaisuus.

“Saamme olla mukana Suomen metsäteollisuuden historian suurimmassa investoinnissa luomassa kotimaista teollisuutta ja työpaikkoja. Biotuotetehdasprojekti on ainutlaatuinen sekä monipuolinen hanke ja täällä saa tehdä yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa. Näin suuri työmaa on hyvä paikka luoda suhteita ja kartuttaa omaa osaamista monella eri osa-alueella.”

“Projektipäällikkönä vastaan laajalla skaalalla projektien taloudesta, resursseista, raportoinnista sekä sisäisesti että ulospäin. Tietenkin myös yleisten fasiliteettien järjestäminen kuten asunnot, ovat myös vastuullani. Tässä työssä näkee aika hyvän leikkauksen Arnonin eri toiminnoista. Se tekee työstäni vaihtelevaa ja mielenkiintoista.”

Teksti: Hansku Vihervaara