Tuoteuutiset / 30.01.2018

Sähkökeskukset hyppäsivät pilveen!

Etävalvonta helpottaa sähkö- ja automaatiokeskusten kunnossapitoa. Kun laitteen kunnonvalvonnan käyttöliittymäkin on kunnossa, on valvonta entistä helpompaa.

ARNONin ratkaisun avulla mikä tahansa sähkö- tai automaatiokeskuksen data voidaan viedä pilveen ja keskuksen ja sen ohjaamien prosessilaitteiden tilasta saadaan jalostettua selkeää dataa. Tällaista dataa ovat esimerkiksi käyttöasteesta tai laitteiden kunnosta kertova data. Erillisiä paneeleita ja mittareita ei enää tarvita.

OVO Care on pilvipohjainen keskusten kunnonvalvontaratkaisu, joka kehitettiin alun perin ehkäisemään teollisuuden kojeistopaloja, jotka ovat usein syynä isommille vahingoille. Jo pelkän lämpötilan seurannalla voidaan helposti vältää isompien vahinkojen syntyminen.

ARNONin kokonaispalvelu koostuu mittauksista sekä tiedonkeruuyksiköstä ja pilvipalvelusta. Perusversiossa seurataan keskuksen ja sen eri osioiden lämpötiloja ja raportoidaan niiden kehittymisestä. Järjestelmään voidaan asentaa automaattisia varoituksia ja hälytyksiä. Kaikki tiedot kerätään talteen ARNONin COSMOS Enabled -pilvipalveluun, josta niitä voi seurata ja analysoida tarkemmin. Palvelun websovellus sisältää myös REST API -tiedonsiirtorajapinnan, jolla data voidaan lähettää eteenpäin muihin järjestelmiin. Järjestelmään on mahdollista liittää myös muita mittauksia.

Lisäominaisuutena palveluun on kehitetty myös AR (Augmented Reality) -sovellus, jolla esimerkiksi laitteiston omistaja tai esimerkiksi tehdashuolto voi millä tahansa päätelaitteella näyttää keskusta laitteen kameralle, jolloin keskuksesta kerättävä mittausdata esitetään analysoituna ruudulle kuvan yhteydessä. Mobiilipelimaailmasta tuttua tekniikkaa voidaan siis käyttää yhtä hyvin teollisuuden ja kunnossapidon tarpeisiin.

Kunnossapitoalan ihmisten työssä on tulossa iso muutos lähitulevaisuudessa vastaavien työkalujen ja niiden konkreettisten hyötyjen myötä. Tällaisten AR/VR-työkalujen etuna on se, että laitteiston kansia ei tarvitse avata eikä sähköalan ammattilaista tarvita. Näin tarkastuskierrokset nopeutuvat ja raportointi helpottuu. ARNON on kehittänyt vastaavalla konseptilla myös ratkaisun nimeltä Machine Care koneiden ja laitteiden pilveen kytkemiseksi.

Marketing & Communications
Hansku Vihervaara
Puh. +358 45 853 1444
hansku.vihervaara@arnon.fi