Asiantuntijakorneri / 03.07.2018

ARNON har haft en hastig vår gällande rekrytering

 

Flitig våren synade i synnerhet på produktion men också med rekryteringen av nya ARNON personell. Företagets ökning är snabbt för tillfället och när vi ökar behöver vi nya arbetare. Därför har vi varit speciellt aktiva i rekryteringsfronten i vår och i början av sommaren. Under andra kvartalen rekryterade vi 30 nya anställda – ganska många nya arbetskamrater!

I den här gruppen av nya anställda har vi sommarjobbare och stadigvarande anställda. Vi fick ganska många arbetsansökningar till en del av platsannons vi hade lagat så det var lite svårt att välja de bästa av så många bra alternativ. En del av lediga jobb vi hade krävde den typ speciell kunnande att det var utmanande att hitta arbetare med krävande speciella kunskaper.

Vid vår sommarjobb rekrytering var vi med i ansvarsfullt sommarjobb-kampanj. Kampanjen gav synlighet till våra lediga jobb men också funkade som en påminnelse för oss här inom företaget om hur viktigt det är att orientera nya personell till jobbet. Därför har vi satsat på orientering i pågående sommaren. Det är viktigt för oss att visa unga arbetare att teknologi-industri erbjuder olika karriäroptioner som man kan rikta mot. Vi hoppas att vi ses sommarjobbare från pågående sommaren också i nästa sommar!

Den verkar så att flitigheten fortsätter efter sommaren. Nya karriäroptioner hittas här i ARNON också på hösten. Så det är värt att vara mycket noggrann.

Anni-Maria Kauppila
HR Specialist