INTEGRITETSPOLICY

VI HAR UPPDATERAT VÅRA INTEGRITETSPRAXIS: 19 AUGUSTI 2020

ARNON har åtagit sig att skydda integriteten för användarna av sina tjänster i enlighet med personuppgiftslagen (523/1999), informationssamhällsbalk (917/2014) och annan tillämplig lagstiftning. Användaren accepterar villkoren i denna integritetsförklaring genom att använda våra tjänster.

1. VILKA TYPER AV DATA KOMMER ATT SAMLAS IN OM MIG?

Vi samlar in nödvändiga personuppgifter från våra användare med avseende på den behandling som beskrivs i avsnitt 3 i denna integritetsförklaring.

  • Användarens personuppgifter, såsom kontaktuppgifter, inklusive namn, adress, telefonnummer och e-postadress
  • Den registreringsinformation som krävs för ett digitalt konto, till exempel ett användar-ID, skärmnamn, lösenord och andra potentiella identifierare
  • Demografiska uppgifter, såsom ålder, kön, titel och modersmål
    Information om kund- och intressentförhållandet, såsom fakturering och betalningsinformation, produkt- och beställningsinformation, kundfeedback och kontakt, pristävling och tävlingssvar och avbokningsinformation
  • Inspelade telefonsamtal till kundtjänst
  • Profilering och intresseinformation som tillhandahålls av användaren
  • Behörigheter och medgivanden
  • Uppgifter om marknadsföringsförbud
  • Övriga uppgifter som samlats in med användarens samtycke
  • Data som beskriver användningen av tjänsten: tjänstrelaterad data för en identifierad användare, såsom användning av tjänstefunktioner och surfdata. Identifieraren som tilldelats en användare som identifierats via ett digitalt konto är vanligtvis en slumpmässigt genererad serie av nummer.
  • Uppgifter som samlats in med hjälp av cookies (kakor) och motsvarande teknik, såsom sidorna som användaren har bläddrat på och den sida från vilken användaren överfördes till vår webbplats, enhetsmodellen, en unik enhet och eller cookie-identifierare, kanalen (webbläsare, mobilwebbläsare app), webbläsarversion, IP-adress, sessionsidentifierare, sessionstid och varaktighet, skärmupplösning och operativsystem
  • Platsdata, t.ex. koordinaterna beräknade med hjälp av GPS,
  • Wi-Fi-åtkomstpunkter eller mobiltelefonbasstationer, om användaren uttryckligen har samtyckt till detta.

Vi behandlar användarens personuppgifter och data som beskriver användningen av tjänsten i separata databaser som är anslutna till olika identifierare. Användaren kan få ytterligare information om datainsamling, de identifierare vi använder och våra rutiner för cookies om så önskas.

Vi sparar data i vår marknadsföringsfil om användarens namn, titel, ålder, kön och modersmål, en del av identifieringsdata som är kopplad till användaren och kontaktuppgifter för att kontakta användaren. Vi sparar också data om kund- och intressentförhållandet i vår marknadsföringsfil.

2. FRÅN VILKA KÄLLOR SAMLAS MINA UPPGIFTER IN?

I första hand samlas personuppgifter in från användaren personligen i samband med en beställning eller registrering eller senare i kundrelationen. Med hjälp av de tekniker som beskrivs nedan kan vi även samla in data om hur användaren använder våra tjänster. Dessutom samlar vi in uppgifter från Robinson prohibition register som upprätthålls av Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto (ASML), befolkningsdatasystemet, Systam Respa Visitor Management System, och andra motsvarande offentliga eller privata register.

3. FÖR VILKA ÄNDAMÅL SAMLAS MINA PERSONUPPGIFTER IN?

Vi behandlar endast personuppgifter för förutbestämda ändamål, som i första hand är följande:

  • Produkter och produktanpassning: vi kan anpassa vissa av våra tjänster och rekommendera innehåll som kan intressera användaren.
  • Produktutveckling: vi utvecklar ständigt användargränssnitten och användarupplevelsen av våra produkter och tjänster. Vi genomför undersökningar och konsumentundersökningar och vi skriver rapporter som stöd för företagens beslutsfattande.
  • Produkter, inköp och kundtjänst: vi hjälper användaren att identifiera intressanta produkter, vi levererar de produkter och tjänster som användaren har köpt, och vi strävar efter att erbjuda användaren kundservice som är så personlig som möjligt.
  • Riktad digital annonsering: vi visar de användarannonser som sannolikt kommer att intressera användaren.

4. HUR LÄNGE KOMMER MINA UPPGIFTER ATT BEVARAS?

Vi bevarar endast användardata så länge som är nödvändigt för de ändamål som anges i avsnitt 3 ovan och i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Om en användare inte loggar in på något digitalt konto som de har under en typisk period på aderton (18) månader, ombeds användaren att förnya sina åtkomsträttigheter. Om användaren inte förnyar sina åtkomsträttigheter eller användarens kundförhållande eller andra skäl för behandling av personuppgifter har upphört raderas användarens personuppgifter huvudsakligen, överförs till det permanenta marknadsföringsregistret eller omvandlas till en sådan form att den registrerade inte längre kan identifieras från uppgifterna. Angående Systam Respa Visitor Management System kommer uppgifterna att lagras under en period på tolv (12) månader.

Användarens skärmnamn och det relaterade innehållet som skapats av användaren förblir synliga i kommunikationsavsnitten för vissa tjänster, såsom diskussionsforum och offentlig feedback, även efter att kundrelationen har upphört. Dessutom kan vi vara skyldiga att behålla en del av användarens personuppgifter för att följa bokföring eller annan tvingande lagstiftning, även efter att kundrelationen eller andra grunder för behandling av personuppgifter har upphört.

5. VEM KOMMER ATT BEHANDLA MINA PERSONUPPGIFTER?

ARNON kan behandla personuppgifter i enlighet med gällande personuppgiftslag. Vi kan också delvis utlokalisera behandlingen av personuppgifter till en tredje part. I sådana fall kommer vi att vidta avtalsmässiga åtgärder för att garantera att personuppgifterna behandlas i enlighet med personuppgiftslagen och på ett lämpligt sätt i andra avseenden.

Vi överför i allmänhet inte uppgifter utanför EU eller EES. Om vi överför data utanför EU eller EES, säkerställer vi en adekvat skyddsstandard för personuppgifterna genom att göra avtal i frågor som rör sekretess och behandling av personuppgifter på det sätt som krävs enligt lagstiftning, vilket kan innefatta användning Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler, och i övrigt på ett sådant sätt att personuppgifterna behandlas i enlighet med denna sekretesspolicy.

Vi lämnar endast ut uppgifter till tredje part i de fall som anges i avsnitt 6.

6. KOMMER MINA PERSONUPPGIFTER ATT LÄMNAS UT TILL TREDJE PARTER?

Vi säljer, hyr ut eller avslöjar inte personuppgifter om identifierade användare till en tredje part i andra fall än de som anges nedan.
Vi kan avslöja användarens data till en tredje part om användaren har samtyckt till detta.

Vi kan också lämna ut användarens personuppgifter på det sätt som krävs i enlighet med krav från behöriga myndigheter eller andra organ och på grundval av tillämplig lagstiftning. Vi kan också lämna ut uppgifter för vetenskaplig eller historisk forskning, förutsatt att uppgifterna har omvandlats till en sådan form att den registrerade inte längre kan identifieras från uppgifterna. Om vi säljer, köper, slår samman eller på annat sätt omorganiserar vår verksamhet kan användarens personuppgifter avslöjas för köparna och deras rådgivare.

7. HUR SKYDDAS MINA PERSONUPPGIFTER?

Vi vidtar nödvändiga tekniska och organisatoriska informationssäkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter från obehörig åtkomst, avslöjande, förstörelse eller annan olaglig behandling. Sådana åtgärder inkluderar användning av brandväggar, krypteringsteknik och säkra datacentrum, ordning av lämplig åtkomsthantering, hantering av tillhandahållande av åtkomsträttigheter och övervakning av användningen av dessa, användning av krypteringsteknik, instruktion av personalen som är involverad i behandling av personuppgifter och val av underleverantörer noggrant.

8. VAD ÄR COOKIES (KAKOR) OCH ANVÄNDS DE PÅ WEBBPLATSEN?

Vi kan samla in data om användarens enhet med hjälp av cookies och andra likvärdiga tekniker, till exempel webbläsarens lokala lagring. Cookies är små textfiler som webbläsaren lagrar på användarens enhet. Cookies innehåller ofta en anonym unik identifierare som gör det möjligt för oss att identifiera och räkna antalet webbläsare som besöker vår webbplats.

9. ÄR DET MÖJLIGT FÖR NÅGON ANNAN PART ATT SAMLA IN DATA UNDER MITT BESÖK PÅ ARNONS WEBBPLATS?

“Tredje part” är enheter utanför ARNON, såsom annonsörer, annonsnätverk och leverantörer av mät- och spårningstjänster. När användaren besöker våra tjänster kan dessa tredje parter ställa in cookies på användarens enhet för ändamål som att erbjuda användaren riktad marknadsföring eller sammanställa statistik över antalet besökare på olika webbplatser. Eftersom användarens webbläsare begär annonser som ställts in av en tredje part från en extern server, kan dessa tredje parter visa, redigera eller ställa in sina egna cookies som om användaren besökte deras webbplatser. Vi strävar efter att göra avtalsarrangemang för att garantera att dessa tredje parter följer tillämplig lagstiftning och de riktlinjer för självreglering som gäller för sektorn.

Våra tjänster kan använda “sociala insticksprogram (plugins)”, till exempel Facebooks “gilla” -knapp. Element såsom knappar på Facebooks sociala insticksprogram kan verka vara en del av våra tjänster, men innehållet kommer direkt från Facebook. När en användare besöker våra tjänster, erkänner Facebooks sociala insticksprogram att användaren är inloggad på Facebook, och sidan visar sedan anpassat innehåll i insticksprogrammet som om användaren besökte webbplatsen Facebook.com. Om användaren inte är inloggad på Facebook visar inte de sociala insticksprogrammen anpassat innehåll. Facebook kan samla in data om användarens besök i enlighet med dess tillämpliga villkor för integritet. Facebook avslöjar inte data som de samlar in på ARNON såvida inte användaren uttryckligen har samtyckt till detta. Användare kan bekanta sig med de villkor som gäller för sociala insticksprogram på varje tillämpliga tjänst.

Vår tjänst kan också innehålla länkar till andra webbplatser än de som nämns ovan, men vi tar inget ansvar för integritetsskyddspraxis eller innehåll på dessa externa webbplatser. Vi rekommenderar att användare bekantar sig med de villkor som gäller för integritetsskydd på varje webbplats.

10. VILKA VILLKOR FÖR INTEGRITETSSKYDD GÄLLER NÄR JAG ANVÄNDER APPAR FÖR MOBIL ELLER SURFPLATTA?

Alla mobilappar som vi skapar och gör tillgängliga för användare i kanaler som Apples App Store, Google Play eller Microsoft Store omfattas av denna sekretesspolicy, samt villkoren för tjänsteleverantören i fråga.

11. ANVÄNDER ARNON INFORMATION OM MIN ENHETS PLATS?

Platsdata från användarens enhet kan användas för att erbjuda tjänster baserat på plats, såsom att hämta väderprognoser och visa riktad marknadsföring relaterad till en viss ort, förutsatt att användaren uttryckligen har samtyckt till användningen av platsdata eller om platsinformationen anonymiserats. Platsdata bestäms med hjälp av tillgängliga lokaliseringsmetoder, såsom GPS och platserna för Wi-Fi-åtkomstpunkter och mobiltelefoners basstationer. Användaren kan när som helst återkalla sitt samtycke.

12. VILKA ALTERNATIV ÄR TILLGÄNGLIGA FÖR MIG?

Inspektera data: Användarna har rätt att inspektera de personuppgifter som lagras om dem. På användarens begäran kommer vi att korrigera, radera eller komplettera all personlig information som är felaktig, överflödig, ofullständig eller inaktuell med avseende på syftet med behandlingen. Användaren kan uppdatera och/eller inspektera sina personuppgifter genom att kontakta vårt kundtjänstteam.

Blockerar cookies: Användare har möjlighet att blockera cookies genom att ändra sina webbläsarinställningar. Om du blockerar cookies kan det påverka våra tjänsters funktionalitet.
Rensa cookies: Användare kan rensa cookies i webbläsarens inställningar. Genom att rensa cookies med jämna mellanrum ändrar användaren den identifierare som används för att skapa en profil av användaren. Att rensa cookies kommer dock inte att stoppa datainsamlingen helt; istället återställer den effektivt profilen baserat på tidigare beteendedata.

Förhindra riktad reklam: Tredje parter, såsom annonsörer och reklamnätverk kan rikta in sig på annonsering baserat på användarens troliga intressen. Cookies och annan motsvarande teknik används för att rikta reklam. För mer information om riktad annonsering reklam baserat på webbläsaranvändning, se webbplatsen Your Online Choices (dina onlineval). Användare kan inaktivera datainsamlingen som möjliggör riktad reklam med hjälp av den relaterade växeln eller väljaren i applikationsinställningarna. Detta förhindrar att enhetens unika identifierare skickas och förhindrar att användningsdata för applikationen används för riktad annonsering.
Samtycke till användning av platsdata: Användare kan ge sitt samtycke till användning av platsinformation i enheten och applikationsinställningarna. Användare kan också när som helst återkalla sitt samtycke i inställningarna.

13. KAN DENNA INTEGRITETSFÖRKLARING ÄNDRAS?

Vi utvecklar ständigt våra tjänster och vi förbehåller oss rätten att ändra denna integritetspolicy genom att deklarera detta på våra tjänster. Ändringarna kan också baseras på förändringar i lagstiftningen. Vi rekommenderar att användarna regelbundet bekantar sig med innehållet i sekretesspolicyn.

ARNON använder ännu inte ett eget elektroniskt användarsystem eller “ARNON-konto”. I framtiden kommer funktioner att läggas till i ARNON-kontot som gör det möjligt för användare att hantera användningen av data som samlats in om användningen av ARNON-kontot och med hjälp av cookies i syfte att rikta marknadsföring och digital reklam. Befintliga kunder kommer alltid att uppmanas att godkänna de nya metoderna när tjänsterna utvecklar sådana funktioner.

14. VEM KAN JAG KONTAKTA?

Den primära kontaktpunkten är vårt kundtjänstteam.
Användare kan skicka förfrågningar i anknytning till denna sekretesspolicy till följande adress:

ARNON Oy Marketing and Communications
Kaapelikatu 3
33330 Tammerfors Finland

Växel: +358 10 526 5000

BESKRIVNING AV FIL
Skapad: den 20 december 2017
Uppdaterad: den 19 AUGUSTI 2020

REGISTERANSVARIG:

ARNON Oy
Affärs-ID: 1589454-5
Kaapelikatu 3, 33330 Tammerfors, Finland

PERSONER SOM ANSVARAR FÖR FRÅGOR ANGÅENDE FILEN:

Toni Ristamäki
+358 44 7408 330
toni.ristamaki@arnon.fi

Hansku Vihervaara
+358 45 8531 444
hansku.vihervaara@arnon.fi

Timo Hanhimäki (PackAware)
+358 400 352 547
timo.hanhimaki@arnon.fi

FILENS NAMN:
Kund- och partnerregister

SYFTE MED BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Information om registrerade används för att hantera kundrelationer eller andra jämförbara relationer, analys, affärsutveckling och planering och marknadsföring (som att skicka nyhetsbrev) och kundkommunikation. Personuppgifter kan användas på det sätt som tillåts i tillämplig lagstiftning för direktmarknadsföring av

ARNON Oy och företag som tillhör samma grupp av företag.
Databehandling grundar sig på personuppgiftslagen, avsnitt 8, punkterna 1 och/eller 5.

Av tekniska och praktiska skäl kan externa tjänsteleverantörer användas för att hjälpa till att hantera filen.

FILENS DATAINNEHÅLL

Förnamn och efternamn
Kontaktuppgifter: e-post och telefonnummer
Uppgifter om arbetsgivaren: nuvarande arbetsgivare
Språk

REGELBUNDNA DATAKÄLLOR

Personuppgifter om registrerade samlas in från de registrerade själva eller från ARNONs kunder i samband med användning av olika tjänster (som att prenumerera på nyhetsbrevet) och i samband med olika marknadsföringsåtgärder såsom evenemang.
Personuppgifter kan också samlas in från och uppdateras med hjälp av andra bolags register som tillhör samma grupp som ARNON Oy.

REGELBUNDET UTLÄMNANDE AV UPPGIFTER

Personuppgifter lämnas inte regelbundet ut till någon annan part.

ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER UTANFÖR EU ELLER EES

Personuppgifter kan överföras utanför EU eller EES. I sådana fall kommer bestämmelserna i personuppgiftslagen att följas.

PRINCIPER FÖR ATT SKYDDA FILEN

Användare av filen identifieras på grundval av deras användar-ID och/eller online-identifiering. Åtkomsträtt beviljas grupper av människor som behöver sådana rättigheter för att fullgöra sina arbetsuppgifter. Dessa personer kan även omfatta anställda hos externa tjänsteleverantörer.

INSPEKTIONSRÄTT

I enlighet med personuppgiftslagen har de registrerade rätt att kontrollera vilka personuppgifter som lagras om dem i filen. Inspektionsbegäran måste skickas skriftligen till den kontaktperson som ansvarar för att hantera ärenden som är relaterade till filen och begäran måste vara undertecknad.

FÖRBUD MOT DIREKTMARKNADSFÖRING OCH RÄTT ATT KRÄVA RÄTTELSE AV UPPGIFTER

Registrerade har rätt att förbjuda behandling av personuppgifter relaterade till dem i syfte att direktmarknadsföra genom att kontakta den registeransvariges kontaktperson som anges ovan.
Förbud mot direktmarknadsföring

Information gällande marknadsföring och säljfrämjande åtgärder
Information gällande kundrelationshantering och kundkontakt
Information om användningen av elektroniska tjänster och innehåll, teknisk information som skickas till den registeransvariges server av den registrerades webbläsare (IP-adress, webbläsartyp och webbläsarversion) och cookies som skickas till den registrerades webbläsare och relaterad information.

De registrerade har rätt att kräva rättelse av felaktiga, ofullständiga eller föråldrade personuppgifter som berör dem. Den registeransvarige är skyldig att utan onödigt dröjsmål korrigera dessa uppgifter. Rättelsebegäran måste göras skriftligen och skickas till de kontaktpersoner som nämns ovan.

INTEGRITETSFÖRKLARING FÖR ANSTÄLLDA

Registeransvarig: ARNON Oy (företags-ID: 1589454-5) och ARNON Solutions Oy (företags-ID: 0810902-7)

Adress: Kaapelikatu 3, 33330 Tammerfors, Finland

Kontaktuppgifter: fornamn.efternamn@arnon.fi; +358 10 5265000

Kontaktperson i ärenden som berör filen:
Anni-Maria Kauppila
Adress: Kaapelikatu 3, 33330 Tammerfors, Finland
Kontaktuppgifter:
anni-maria.kauppila@arnon.fi;
+358 10 5265000

Filens namn: Register över anställda (HRM och HRD)

Syftet med behandling av personuppgifter:

Registret innehåller uppgifter som ARNON Oy och ARNON Solutions Oy behöver för anställdas lönekostnader och kompetensutveckling, samt för övervakning av arbetstid.

Personuppgiftsbehandling är nödvändig för att uppfylla den registeransvarigas lagstadgade skyldigheter och som sådan baseras datainsamlingen på lagen och uttryckligt samtycke till databehandling begärs inte av denna anledning.

Användare loggar in i systemet med sina egna personliga användar-ID och lösenord. Loggdata möjliggör retrospektiv verifiering av inloggningar och ändringar.

Lönelistan utlokaliseras till Accountor Oy, och en separat bilaga till avtalet har upprättats gällande personuppgiftsbehandling.
Filens datainnehåll: Filen kan innehålla information om arbetssökande, inklusive namn, adress, poststad, telefonnummer, e-postadress, födelsedatum, personlig ID-kod, jobb, anställningsförhållande, anställningsförhållandets start- och slutdatum, kostnadsställe , handledare, löneuppgifter, bankkontonummer, skatteinformation, utbildningsinformation, kurser, kvalifikationer, tillstånd, Mepco-användar-ID, arbetstidens start- och sluttider.

Regelbundna datakällor:
Uppgifter samlas in från anställda själva när anställningsavtalet undertecknas. Utbildningsuppgifterna uppdateras under anställningsförhållandet. Alla är ansvariga för att ange sina egna arbetstider.

Regelbundet utlämnande av uppgifter:
Uppgifter lämnas inte ut till en tredje part utan den registrerades samtycke.

Överföring av uppgifter utanför EU eller EES.
Uppgifter överförs inte utanför EU eller EES.

Principer för att skydda filen:
Anställningsavtal och material som påverkar manuell lönebetalning lagras i ett låst område som endast kan nås av de anställda i ARNON Oy eller ARNON Solutions Oy som hanterar löneutbetalningarna.

Systemleverantören, Accountor Oy, är ansvarig eller skyddar filen.
Inspektionsrätt:

I enlighet med 26 § i personuppgiftslagen har de registrerade rätt att kontrollera vilka personuppgifter som lagras om dem i filen. Registrerade kan se sina egna uppgifter själva genom att logga in på systemet med sina egna personliga användar-ID. Om en registrerad inte har ett personligt användar-ID kan den registrerade lämna en muntlig eller skriftlig inspektionsförfrågan till den registeransvarige.

Rätt att kräva rättelse av uppgifter:
Om det finns fel i den registrerades uppgifter kan den registrerade lämna en begäran till den registeransvarige om att felet ska korrigeras.

Andra rättigheter relaterade till behandling av personuppgifter:
Registrerade har rätt att begära att deras uppgifter raderas. Raderingsbegäran måste skickas skriftligen till filens kontaktperson och begäran måste vara undertecknad.

Integritetsförklaring
Registeransvarig: ARNON Oy (företags-ID: 1589454-5) och ARNON Solutions Oy (företags-ID: 0810902-7)

Adress: Kaapelikatu 3, 33330 Tammerfors, Finland

Kontaktuppgifter: fornamn.efternamn@arnon.fi; +358 10 5265000

Kontaktperson i ärenden som berör filen:
Hanna-Leena Vihervaara
Adress: Kaapelikatu 3, 33330 Tammerfors, Finland
Kontaktuppgifter: hansku.vihervaara@arnon.fi, +358 10 5265000

Filens namn:
Registrera dig för att få det interna nyhetsbrevet

Syfte med behandling av personuppgifter:
Filen innehåller information som ARNON Oy och ARNON Solutions Oy behöver för att skicka det interna nyhetsbrevet. Nyhetsbrevet skickas med systemet Mail Chimp.

Filens datainnehåll:
Filen innehåller den registrerades namn och e-postadress samt analyser på antalet gånger nyhetsbrevet läses.

Regelbundna datakällor:
E-postadresser samlas in i början av anställningsförhållandet.
Regelbundet utlämnande av uppgifter:
Uppgifter lämnas inte ut till en tredje part utan den registrerades samtycke.

Överföring av uppgifter utanför EU eller EES.
Uppgifter överförs inte utanför EU eller EES.

Principer för att skydda filen:
Filen sparas på Hanna-Leena Vihervaaras dator, som ingen annan har åtkomst till.

Inspektionsrätt:
I enlighet med 26 § i personuppgiftslagen har de registrerade rätt att kontrollera vilka personuppgifter som lagras om dem i filen. Registrerade kan be att få inspektera sina uppgifter genom att begära detta från den registeransvarige muntligt eller skriftligt.

Rätt att kräva rättelse av uppgifter:
Om det finns fel i den registrerades uppgifter kan den registrerade lämna en begäran till den registeransvarige om att felet ska korrigeras.

Andra rättigheter relaterade till behandling av personuppgifter:
Registrerade har rätt att begära att deras uppgifter raderas. Raderingsbegäran måste presenteras för filens kontaktperson muntligen eller skriftligen.