Chief Commercial Officer Kari Lehto inledde sin arbetskarriär på Kaapelikatu 3 i Tammerfors där han jobbade för Nokia Capasitors. Efter 11 år på Schneider Electric Finland i flera olika arbetsuppgifter återvände han till samma adress som kommersiell direktör och site manager för GE:s enhet Myllypuro. Och nu kallade Kaapelikatu 3 åter en gång. Den här gången var det Arnon, med siktet inställt på att bli allt mer internationell, som lockade till sig Lehto, som har stor erfarenhet av att arbeta i globala företag, från rollen som ledare för VEO:s enhet Industri.

– När jag besökte fabrikssidan för första gången kändes lokalen samtidigt både mycket bekant och ändå ny. Efter ändringen av layouten och renoveringen såg lokalen större och ljusare ut än jag mindes, skrattar Lehto.

Lehto, som gjort karriär i stora internationella företag, tycker att Arnon nu befinner sig i ett intressant skede. Företaget är tillräckligt modigt för att expandera och har en uppfattning om hur kulturella skillnader ska beaktas samt om vikten av lokalkännedom vid internationalisering.

– På Arnon finns det en god förståelse för vad en riktig internationalisering kräver. Förvärvet i Sverige under våren var en naturlig fortsättning på verksamheterna i Polen. Inställningen på båda sidor av Bottenviken är positiv: i Finland ser man vilka expansionsmöjligheter Sverige erbjuder, och de svenska kollegerna tror på det nya som Arnon tillför verksamheten, säger Lehto.

Lehto för med sig expertis inom försäljningsprocesser till Arnon. Utöver sin erfarenhet av försäljning har han en stark vision om verksamheten som helhet – i rollen som site leader och direktör för en industrienhet utvecklade han insikter om byggandet av en helhet som består av försäljning, produktion, planering, förvärv och andra funktioner.

– Jag vill ge Arnon ännu mer drive, systematiskt arbete och tillväxt i viktiga klientrelationer genom försäljning av lösningar, beskriver Lehto sina egna målsättningar.

Lehto beskriver sig själv som en uppmuntrande, positiv och rättfram chef.

– Jag vill hitta alternativ för hur saker kan göras bättre och vara med om att lösa gemensamma utmaningar. Jag kavlar gärna upp ärmarna.

Under sin fritid sysslar den aktiva motionären med terrängcykling, jogging och träning på gym. Sina lärdomar från arbetslivet ger han vidare till nya generationer som lagledare för ett ishockeylag för pojkar födda 2011 och som assisterande tränare i fotboll.

– Jag vill hjälpa ungdomar att uppleva idrottsglädje och lära sig bra livskunskaper: gott uppförande, förmågan att lyssna, kommunicera och arbeta i grupp. Med de här kunskaperna kommer man långt.